Natuur en milieu in het Oldambt, Winschoten, Scheemda, Midwolda, Oostwold, 't Waar, Woldendorp, Bad Nieuweschans, Heiligerlee, Westerlee. Natuurlijk beheer openbare ruimte. Natuureducatie, educatie, natuurlijk tuinieren.
 

Nieuws

Rozenfestival Winschoten zaterdag 6 juli

We staan deze zaterdag weer met IVN Westerwolde-Oldambt en KNNV Oost-Groningen met een kraam op het Rozenfestival, voorheen de Groenmarkt.
Komt u ook langs? We laten in ieder geval diertjes zien uit sloot en plas.

U kunt zich ook laten inschrijven. Het kost u niets. U krijgt dan informatie van de natuurverenigingen uit Oost-Groningen die ook actief zijn in het Oldambt.

Tags:

Minicursus Dagvlinders herkennen

UITNODIGING

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een minicursus Dagvlinders herkennen. De minicursus wordt op donderdag 20 juni van 19.30 tot 22.00 uur gegeven in het museumgemaal “De Hoogte”, De Streep 19 in Nieuwolda.
Leden van de natuurverenigingen betalen € 5,-, niet-leden € 9,-. Inclusief een fraaie vlinderherkenningskaart.

Tags:

UITNODIGING NACHT VAN DE NACHT ZATERDAG 26 OKTOBER 2019


Ervaar en beleef de rust en donkerte in het Oldambt

Zaterdagnacht 26 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Juist deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het vijftiende achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht. Ook in het Oldambt wordt voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Het is derde lustrum dus, en daar willen we extra aandacht aan schenken.

PROGRAMMA
Het programma is in ontwikkeling en zal kenbaar worden gemaakt op deze website, die van de gemeente en Marketing Oldambt, en in kranten en radio/TV alsmede de sociale media.

De gemeente organiseert deze “Nacht van de Nacht” in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, de KNNV Oost-Groningen (Veldbiologie), IVN Westerwolde-Oldambt, de Natuur- en Milieufederatie Groningen, het Kunstencentrum de Klinker, de Winschoter Kunstrolschaatsclub (WKC) en stadsdichter Bianca Holst.

Tags:
 
 
by R & T