Natuur en milieu in het Oldambt, Winschoten, Scheemda, Midwolda, Oostwold, 't Waar, Woldendorp, Bad Nieuweschans, Heiligerlee, Westerlee. Natuurlijk beheer openbare ruimte. Natuureducatie, educatie, natuurlijk tuinieren.
 

Bloembollen planten in Natuurparkje Bovenburen-Jachtlaan

Welgemoed arriveerden op 5 december 2011 18 leerlingen van De Flint, een school voor praktijkonderwijs in Winschoten, in het Natuurparkje . Ze wisten al wat ze konden verwachten. Want Klaas Steenbergen had hen al eerder les gegeven op school. Over de 25 soorten bloembolletjes , over hoe ze er uitzien van binnen, welke bloemen er uit komen, en voor welke insecten ze betekenis hebben in het voorjaar.

Op 80 plekken in het parkje waren zoden afgeplagd door Klaas Steenbergen. Daar moesten de 3000 bolletjes in worden geplaatst. Onder leiding van enkele docenten, Albert ten Cate (buurtbewoner), enkele medewerkers van Publiq en enkele leden van de ClubOldambtsterGroen togen de leerlingen met potjes met bolletjes het parkje in. In anderhalf uur werden de afgeplagde gaten gevuld met de bolletjes en weer keurig toegedekt met de graszoden. En wat zat het weer mee! Het was droog, en zelfs de zon liet zich ruimhartig zien.

Na afloop kregen de leerlingen een verrassing die goed bij de activiteit paste: een doosje met bloembolletjes. De docenten gaven aan graag weer een activiteit in het parkje te willen doen. De begeleidingsgroep die het parkje op natuurlijke wijze beheert zal dat graag oppakken.

 
 
by R & T